Followers

Tuesday, August 16, 2011

hidup hanya sementara.....

Assalamualaikum semua...
hye...dah lama giler tak menaip kat blog ni.dah berkilo-kilo habuk terkumpul.hu3..maaf ye.
bila dah kerja ni memang tak ada life langsung.nak-nak kerja yang macam aku ni.hari-hari mengadap muka patient.
setakat hari ni dah 3 orang patient aku jaga.2 orang patient masih lagi bernyawa dengan baik.tapi patient aku yang last baru-baru dah tak ada di dunia ni.aku baru jaga dia 2 hari die dah menghebuskan nafas die yang terakhir akibat kanse payu dara.
macam yang ramai tahun, kanser payu dara salah satu pembunuh wanita.even baru 2 hari jaga die, tapi hati rasa sedih sangat saat die pergi.die pergi tanpa sesiapa pun yang menemaninya disisi.die pergi dalam diam.
sepanjang hampir 4 bulan aku bekerja,makin hari aku makin tahu erti realiti kehidupan.setipa dari kita harus bersedia menghadapi kematian.tak kira diri kita yang pergi atau yang sekeliling kita.perginya dalam mengejut atau dalam sedar haruslah kita terima....

SEKIAN......

4 comments:

  1. dah lama betul tak baca cerita dia :) memang betul hidup ni tak boleh dari mati. bersedia atau tidak, lambat laun kita akan kembali jua pada Allah. Bersiap sedia la dari sekarang kan :)

    ReplyDelete
  2. habuk habuk ja..
    ulaq,singa semua dok bersarang kat sini...
    \hahahah

    ReplyDelete
  3. sentiasa berdoa diberi tubuh badan yg sihat utk meneruskan hidup di dunia Allah ni..lame tol x online yek..take k yek :)

    ReplyDelete
  4. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete