Followers

Saturday, January 28, 2012

THIS APRIL 2012.............


Assalamualaikum....
dalam 2-3 hari ni Ieja ngan En.Husband ada buat mesyuarat rumahtangga...hik3....
kami meeting style moden...
video conference.. :P

En.Husband dah decide......
bulan 4 2012,lepas je dapat gaji...
die soh Ieja resign and follow die balik Sabah......
suke suke suke....

Sebabnya Ieja dah tak sanggup nak dok jauh-jauh dah...
cukup la time bercinta dulu dok jauh-jauh...
awal-awal bercinta IPOH-KUANTAN....
yang ni leh tahan lagi....
every 2 weeks die akan balik IPOH....

habis je rekrut kat KUANTAN ingatkan tak dok jauh-jauh dah....
lagi jauh rupanya.....

IPOH-------------------------------KOTA KINABALU
seminggu menagis....

so, bila dah kawin ni tak nak dah dok jauh-jauh...
lagi pun En.Husband kata cam die tak jalankan tanggungjkawab je jaga Ieja.Nak-nak time Ieja tengah pregnant ni..
Die kata tanggungjawab die bukan setakat bagi 500 hengget sebulan je..banyak lagi tanggungjawab die...
so, cara terbaik ialah Ieja kena pi sana....
nak tunggu En.Husband tukar balik semenanjung ni entah tahun bila la.....

Ermmmm....
dalam suka suka tu, perasaan bercampur campur...macam ais batu campur...
sedih sebab jauh dari family...
takut sebab life kat sana mesti jauh beza dengan kat sini...
takot tak dapat nak adapt dengan keadaan tu....

sejak dari berita ni juga, hari-hari dok memikirkan macam-macam hal...
aduhaiiiii hati....
sila lah bertenang.....

ayah, mama, mak, mak mertua....
opah..
pakcik2 dan makcik2...
sila jaga kesihatan yer....
anak dah jauh dah lepas ni.... :(
tetiba lak sedey....
sob sob sob.... :(





9 comments:

  1. kat mana2 pun sama je sebenarnya..yang penting pandai bawak diri..tambah2 bila dah ikut suami lagi la tak de rasa takut ke apa..seronok lagi ada la..heheh

    ReplyDelete
  2. kat mana2 pun sama je sebenarnya..yang penting pandai bawak diri..tambah2 bila dah ikut suami lagi la tak de rasa takut ke apa..seronok lagi ada la..heheh

    ReplyDelete
  3. Isteri kne ikut suami kan :) sabar eh sis. nnti lama lama biaselaa :)

    ReplyDelete
  4. husband keja apa kat sabah?..hehehe.nak juga tahu :P

    btw,nnti dtg sini,leh lepak sama2.hahaha.....

    ReplyDelete
  5. @diana
    hik3....mmg best pon...
    tp time wazir pi operasi xke xbest...
    dok soang2 kat umah...
    huhuhuh.....

    ReplyDelete
  6. @♥ Cik Zack's ♥
    hik3...
    ye lar cik zack...
    mcm bpengalamn je...

    ReplyDelete
  7. @ecadwinkyasha
    en.husband keje maritim...
    hik3...
    bole jer...
    nnti rojer2 k...

    ReplyDelete
  8. hehe sama kes kita.. sanggup benti keje sebab nak duduk dengan husband. x sanggup berjauhan esp tengah pregnant. support suami sangat2la penting time pregnant ni tau.. bagusla ija dan hubby dah capai kata sepakat :)

    dah duduk sabah roger2la ek.. mana tau leh jumpa :)

    ReplyDelete
  9. @amal
    tau xpe...
    ckup2 la dulu dok jauh2...
    hik3...
    bole bah kalu kau....

    ReplyDelete