Followers

Wednesday, January 18, 2012

UPT +VE

Assalamualaikum...
Hye semua...
Kali ini Ieja menulis entry dengan penuh kegembiraan dan senyuman...
kenapa???
cam tajuk tu....
urine pregnancy test saya positive...
bermakna....
SAYA PREGNANT...
M2B...mommy to be...hik3...

Semalam berjalan-jalan dengan adik ipar ke Giant Tambun.
saja-saja nak menghabiskan duit biasiswa budak tu.hahahahaha....
beli la 2 pasang baju.baju murah je.nama pun pi Giant kan...
jalan punya tergerak hati nak masuk Guardian....
memang dalam hati ada niat nak beli 'benda tu'. sebanya dah ter-miss dekat 3 minggu.

'korang pi la tengok barang apa nak beli.Kak Ieja ada nak beli something'

Ieja pun pi la kat sorang pempuan yang kerja dekat Guardian tu.

'miss, pregnancy test kat mana yer'
ni ayat je sebenarnyer sebab tak tau nak pilih yang mana satu yang terbaik.

'saya nak yang dapat result dengan tepat'

'okey...I rekomenkan U brand yang ni.Yang ni memang ramai yang pakai dan result die memang tepat'



RM 12.90
beli kat guardian...
;)

so, Ieja terus terima je.tak ada pengalaman.tak kan nak tanya adik ipar yang baru form 4 tu...
lagi la budak tu tak tau.budak-budak tu sibuk je tanya Ieja beli apa.bukan tak nak bagitau, tapi biar dah dapat result baru bagitau.

pastu balik rumah.macam biasa sebelum tidur mesti call en.husband.perkara wajib.sebabnya dari time bercinta dulu sampai la sekarang dah macam jadi habit pulak,sebelum Ieja tidur die akan bercerita sampai la mata ni terpejam....that's y la saya sayang die.luv u sayang... ;)
Ieja pun story la kat die pasal Ieja beli pregnancy test tu ..En.husband kata,, esok pagi-pagi lepas dapat result terus call tak payah mandi dulu...gelojoh ! ! ! ! !

sebelum ni ieja dah pernah dah buat pregnancy test tp atas dasar gelojoh kot,tempat tester tu terjatuh kat lantai dan kena air.disebabkan itu, result die jadi tak nampak.just nampak 1 line je.lagi 1 line nampak tapi tak jelas.so, itu dikira sebagai invalid...hik3....

pagi tadi buat dengan penuh berhati-hati.tak sangka yang ni cepat betul result die.yang dulu tu kena tunggu 5 minit.hohohoho..lambat betul....
dan.......ini lah keputusannya....

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I


nampak tak ada dua line???
hik3...

terus kuar bilik air.baru je pegang phone en.husband dah call...
wahhhh...die lagi pantas dari Ieja ni...

'cam ne??ada ke rezeki kita???' tu soalan en.husband. salam pun tak bagi....

'waalaikummussalam..tahniah la yer..awak nak bgelar papa....hik3'

'alhamdulillah....tengok la baka sapa???'
cisssss....sempat lagi tu meninggi diri....

'okey...amik la.abang menang.sekarang honey dah lambat nak pi kerja...kunk dalam kete honey call'

so, sepanjang otw pi kerja tadi pun en.husband call.risau katanya...terharu sungguh...
macam nasihat die bagi...bla...bla...bla....
kan best kalau dok dekat-dekat.confirm die soh Ieja rehat je.... :)

so,Jumaat ni Ieja akan pergi Klinik Kesihatan Ibu dan Anak untuk buat buku pink...
bermula lah kehidupan sebagai M2B...mommy to be ;)

seriously, berita ni belum dikhabarkan pada ibu mertua..adik-adik ipar yang lain pun tak tau lagi....
saje nak buat surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............................! ! ! ! !


SEKIAN
ASSALAMUALAIKUM....


21 comments:

  1. Awalnya nak buat buku pink..kaklang tunggu masuk 4 bulan nanti baru nak buat.malas la nak buat sekarang.nanti tiap2 bulan kena pi.

    nanti kita boleh lawan laga perut.tengok perut sapa yang kuat..muahahahah...

    tapi yang pasti anak kita nanti comel2 sebab kita semua masa kecik comel2..ekekekek

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak iza..M2B..
    bestnyew...

    ReplyDelete
  3. tahniah kakk :D
    bilalah sy nak kawen ni. hahahaha

    ReplyDelete
  4. thniah sis !!! dh brgelar ibu pula :) m2b ;) dh lme x brbelog ye..

    ReplyDelete
  5. @diana
    terasa nk kena marah dgn staff nurse bt la lmbt2...ag pon b4 this awk dh da ank...
    t wt kena kta,xkn dh masuk kali ke-2 ngandung pon xtau ag...

    KECIK KE K.LANG TU????
    pikir jap.....

    ReplyDelete
  6. @diya
    thx...nnti ada la tu...
    sabar yer...
    hik3...

    ReplyDelete
  7. @♥ MRS ZACKS ♥
    thx...yup...agk lama jugak xbblog..
    bz ngan mcm2 hal...
    keje...
    prep kawin...
    hahahahaha...

    ReplyDelete
  8. tahniah dik...jaga diri ye
    jgn lupa minum susu tau

    ReplyDelete
  9. wahh tahniah2 m2b...SM tumpang gembira ;D

    seyes jadi x sbr lak nk kawen..hehe *gatal

    ReplyDelete
  10. @Sharifah Nadzarah
    SUSU???
    wajib minum yer...
    ni la minuman yang paling ieja xsuka....

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah! tahniah ijaaaa hihihih.. welcome to the club hikhik.. terang benderang double line tu hehe.. jaga diri baik2 ye awal2 pregnancy ni :)

    ReplyDelete
  12. @amal
    hik3...
    thx...
    baiklah mama amal...
    :)

    ReplyDelete
  13. congrate! moh ler join our club.. ramai yg bersalin tahun ni nampak nyee.. ramai jgak la kwn anak ciknaa nanti.. yeay! =)

    ReplyDelete
  14. tak la eija..kakngah pun kata masuk 4 bulan baru buat..dia kan anak dah 3.mesti la dia tau kan>??/lagipun masa maisara dulu pun kawan kakngah yang misi kat beruas tu la kata masuk 4 bulan baru buat kad..:p

    ReplyDelete
  15. @diana
    gila ah...tu tahun bila pnya story...???
    ieja siap bukak note time study dulu ag....sebaik je tau dri tu pregnant kena pi klinik.utk elak bnyk komplikasi.kita rasa je dri kita sihat tp bnda tu kt dlm kita bkn tau....
    :P

    ReplyDelete
  16. Anak tu dah umur berapa dah tuan tanah. Kat sini saya nak berkongsi dengan semua Dapatkan pregnancy test dengan hanya RM 8 termasuk kos penghantaran (pasaran RM 12). Apa yang ada tahu. Esok selamat sampai di rumah anda. Sila likes http://www.facebook.com/pages/Pregnancy-Test-Delivery/543044649056480

    ReplyDelete