Followers

Monday, March 14, 2011

Tanya Fahmi:Siapakah Nama Anak Kita


Assalamualaikum...
Ini merupakan segment yang dianjurkan oleh Fahmi. 1st time aku pergi blog dia memang aku tak tengok pun profile dia. Bagi aku, aku lebih suka membaca entry terlebih daripada mengambil tahu siapa dia. Apa yang aku dapat simpulkan start dari awal sampai akhir aku baca entry dia, dia lagi berusia daripada aku!!!!! My 1st impression terhadap tuan punya blog. Sekali aku tengok, rupa-rupanya dia berpangkat adik dengan aku daaaa.... Gaya penulisan dia cukup matang dan bersahaja. Hari ni sahaja aku dah pergi blog dia hampir 3 kali semata-mata nak membaca entry-entry dia yang terdahulu sehingga la aku tergerak hati nak join segment yang fahmi buat. Kepada sesiapa yang berminat nak join segment ni dialu-alukan kerana dalam segment ni membuatkan kita berfikir untuk generasi hasil perkongsian hidup kita dengan bakal pasangan masing-masing. Tapi sebelum tu ada baiknya baca entry terdahulu si Fahmi ni Siapakah Anak Kita dan fikirkan mengenai isi entrynya.


Okey...sekarang ni nak join segment dia. Tanya Fahmi:Siapakah Anak Kita
1)Buat entry yang bertajuk macam entry ni.''Tanya Fahmi: Siapakah nama anak kita?"

2)Link kan entry ke  sini

3)Jawab soalan ini: 

(1)Apakah nama anak yang bakal anda berikan kepada anak anada mahupun nama yang telah anda berikan kepada anak anda sekiranya anda sudah mempunyai anak?
Nama ni ialah hasil daripada pembacaan dari buku koleksi nama yang aku ada. Nanti dah kawin nanti dah tentu aku akan bincang dengan suami aku dulu nama yang terbaik untuk anak-anak kami.
Nama anak lelaki:
MUHAMMAD DANISH FAKHRI B. MOHD WAZIR
Nama anak perempuan:
MIA BATRISYA AMANNY BTE. MOHD WAZIR 

(2)Sebab apa anda memilih nama itu?
MUHAMMAD DANISH FAKHRI  
MUHAMMAD=YANG TERPUJI
DANISH=PENGETAHUAN/BIJAK
FAKHRI=KEMEGAHAN/KEBANGGAN
berharap supaya anak lelaki aku tu nanti menjadi seorang yang bijak dan dapat menjadi kebanggan aku dan suami aku.

MIA BATRISYA AMANNY BTE. MOHD WAZIR 
NAMA MIA TIADA MAKSUD
**DAMIA=KEBIJAKSANAAN
BATRISYA= CERDIK/PINTAR
AMANNY= CITA-CITA, KETENANGANKU,KESEJAHTERAANKU

Harap supaya anak perempuan aku nanti mempunyai kebijaksanaan yang dapat memberikannya meraih cita-citanya supaya aku dan suami berada dalam keadaan yang tenang dan semoga kehidupannya sejahtera di dunia dan diakhirat.

(3)Antara nama yang panjang(dua atau lebih) atau pendek(satu) yang mana satu anda lebih sukai.Kenapa?
suka nama yang panjang sebab maksud nama akan lengkap dan tidak tergantung.
(4)Tinggalkan link entry di ruang komen

p/s: tak leh blah...dah siap da nama bapa!!!
maksud nama mohd wazir: 
mohd=yang terpuji
wazir=pemimpin

1 comment:

  1. huhu...advance tu,complete ngn nama bapa tu...

    ReplyDelete