Followers

Wednesday, July 25, 2012

CHECK-UP @ 32 WEEKS


Petang semalam aku pi check-up kat KKIA setelah kes terlanjur hari tu..hik3. Pagi sebelum tu, cik misi dah call aku sebab ter-miss appoinment..huhuhuhuhu...
mintak maaf la yer cik misi. saya terlajak tidur. 
Tapi tak ada la aku cakap aku terlajak tidur. 
Malu laaaa....
aku kata aku tak sihat je...hihihihi....

Semalam pi check, so far semua okey::

berat badan : 67.5 kg (naik 0.5 kg je)
tekanan darah : 110/80 mm/Hg
jangka masa /tinggi rahim : 32+2 /7  @ 32 cm
kedudukan janin : cephalic
jantung janin / gerak janin : + /+
kaki bengkak : nil
urine : albumin & gula : neg
hb : 11.1 g/dL




hB terbaru 11.1 g/dL. 
harap-harap naik lagi la bulan depan.

Kali ni cik misi dah suruh aku start kira movement baby. 
So, dah kena tick kat chart.


Bermula dari pukul 9 pagi sehingga pukul 9 malam, kena kira pergerakan baby cukup tak 10 kali. Kalau lebih 10 kali lagi bagus. Kalau kurang, cepat-cepat pi hospital.


Next appointment 08.08.2012. Time ni aku kena mintak surat kebenaran naik flight dari doc & ini check-up aku terakhir kat KK Menggatal, Sabah ni.
 Lepas ni, aku check-up kat Semenanjung pulak sampai la aku bersalin.
Next review aku dengan MO pon kat klinik kat semenanjung 28.08.2012.
Makin dah dekat nak balik Semenanjung ni, makin takut pulak.
Sebabnya makin dekat nak balik Semenanjung, makin dekat la due aku nak bersalin.

Harap dipermudahkan segala-galanya. 


Sekian.




8 comments:

  1. sok rara lak masuk 32 weeks,hehe

    ReplyDelete
  2. kurang sehari dari rara nak cukup 32w..
    heheh

    ReplyDelete
  3. @♥ Cik Zack ♥
    sabar ye auntie zack...
    insyallah bln 9 sya kuar la...
    :)

    ReplyDelete
  4. pergerakan bby tu kene kira & tick kan? ciknaa kira 10x sehari,janji cukup. sebelum check up baru tick sekali harung..gile pemalas kan? bahahaha :))

    ReplyDelete
  5. @CikNaa
    xpe..kerja mudah.jnji bby ckup grk 10x..

    ReplyDelete