Followers

Sunday, May 1, 2011

ibu bapa kita....


Assalamualaikum
morning semua...
apa aktiviti hari ahad ni...???
pagi-pagi lagi family saya terima call dari mak saudara saya bagitau yang husband dia sakit. 
biasa la, bila dah tua ni macam-macam penyakit yang datang. dan bila dah tua juga sifat keanak anak tu yang hampir berpuluh-puluh tahun hilang kembali semula. 
ini adalah proses normal dalam kehidupan seseorang. sebagai anak-anak kita sepatotnya tidak mempertikaikannya. sebab satu hari nanti kita juga akan mengalami proses yang sama.
 
apa kaitannya dengan kisah husband mak cik yang sakit tu...???
kebanyakkan orang tua yang sakit akan rasa berat untuk ke hospital. 
bagi mereka, kalau sudah ajal mereka, biarlah dirumah sahaja. disamping anak-anak, isteri dan saudara mara yang lain. 
tapi tak salah rasanya kalau kita mencuba sedaya upaya untuk mengubati.
Istilah mencegah dari mengubati tidak lagi boleh digunapakai dalam situasi ini. 
ye la..bila dah sakit, nak cegah apa lagi. 
jalan yang terbaik adalah mengubati.
dan sebagai anak-anak juga tak salah rasanya menasihati ibu bapa kita dalam situasi ini. kadang-kadang ibu bapa ni akan cair bila mendegar kata anak-anak mereka.

sekarang ni saya sorang-sorang kat rumah...
nak keluar berfoya-foya kereta lak tak ada...
yang terbaik adalah duduk baik-baik kt rumah dan berblog sampai lebam....

have a nice weekend...
 :)
 
SEKIAN 
ASSALAMUALAIKUM



1 comment:

  1. dok rilek2 je kat umah..
    sambut hari pekerja..hehe

    ReplyDelete