Monday, May 16, 2011

tutorial: tukar ayat kat comment form


Assalamualaikum...
hye semua..
di malam yang dinggin, ditemani deruan air hujan yang turun mencurah-curah kat luar tu, aku nak jadi cikgu. hari ni kan hari guru...ngeh3. cepat wish kat aku selamat hari guru :P <sawan ke apa ieja ni...>

okey2..ni entry khas untuk cik eamy milea..eh silap.. puan eamy milea. eamy ni blogger baru. baru kawin, duduk kat sabah, sama rekrut dengan en.tunang. Insyallah tahun depan kita berjiran ek..ngeh3!!! so, kat komen tadi dia ada minta tolong ajar macam mana nak tukar ayat poyo kat bawah entry tu....

-ayat gedik dalam kotak merah-
click untuk tumbesaran seimbang
1steps: click DESIGN.
pastu akan keluar macam yang kat bawah ni kan..

click untuk tumbesaran seimbang
 
2nd steps:
click EDIT pada ruang BLOG POST. tengok pic atas yang anak panah tu.

3rd steps: 
lepas click edit tu, akan keluar yang macam ni pulak:
 
 click untuk tumbesar yang seimbang

tukar ayat yang dikehendaki kat anak panah tu tunjuk...

yang anak panah tunjuk kat petak merah tu pulak, ialah keadaan kat blog nanti.
dah siap tulis ayat-ayat yang best, jangan lupa SAVE.

okey..dah siap..kalau tak faham boleh tanya k...

4 comments:

eamy milea said...

thanks cik ieja,,,,cayang u,,,,xoxo..ngee~

fid Da said...

tq 4 d tutorial ;)

Nor Suhaiza said...

@eamy milea
welcome...
happy blogging :)

Nor Suhaiza said...

@fid Da
welcome...
happy blogging :)

Para Pengikut Ku.....