Followers

Saturday, February 19, 2011

dah lama tak buat....


Assalamualaikum.
Aku di tag lagi.kali ini adalah untuk menjawab soalan-soalan yang susah nak jumpa. Tak kira la peringkat sekolah, kolej atau universiti. Sepanjang study dulu pun belum pernah jumpa soalan macam ni dalam subject nursing.

Ni kali ke dua aku di tag oleh sharifahzakiah
sebelum ni aku di tag untuk join satu contest dan sekarang untuk jawab soalan pulak.
bila dah di tag macam ni, baru la aku rasa betul-betul wujud dalam dunia blog ni.
Okey..tak nak merepek panjang-panjang. Masa untuk menjawab soalan.


Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
benda ek?
erm...my white lappy Compact Presario B2800 + My Celcom BB
my Handphone Nokia x6 & Sony Ericsson  W380i
my bed room 

Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
 last month beli botol air adidas kaler purple.

Di mana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
nak buat kat rumah je.lagi meriah.
tema?
belah aku tema warne pink + putih
belah husband biru +putih.
one more thing...kawin bawah pedang.
waaaaa....berangan!!!!!
  
Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Ofkoz yes..
with My En.Wazir

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Bak kata maher zain:
'for the rest of my life' 
 
 Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
 jumpa kat umah saya & pastu baru kuar nak g mana.

Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
pesona penganting edisi februari 2011. preparation for my E-Day

Apakah nama penuh korang?
Nor Suhaiza Maulat Mohamed Zabidi 

 Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
erm...dengan ayah kot sebab ayah sporting.nak apa je mesti dapat.tapi ngan mama pon mesra juga.2-2 mesra sebab sayang 2-2...

 
Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
maher zain.nak bandingkan dengan My En.Wazir sape lagi ensem.
hahahahahah :P

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
tak.mesin basuh yang cucikan.saya just sidai je.

Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
syurga

 Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk.boleh lama-lama.cium kena kejap-kejap je.
kalo cium lama-lama dah kes lain tu beb. 

 Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
cantik
buah hati kepada M.A Zaem
suka shawl

 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
my white lappy compact presario B2800
my handphone Nokia X6
my digital camera Canon Ixus
my medical surgical book
my celcom BB biarpon die lembab tapi berguna juga

 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
for the rest of my life-maher zain
cinta matiku-6xth Sense
bila cinta-gio
 cinta-mohd mentor
don't let me fall-lenka

  Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
 15 april 1987 & tahun lepas sambut dekat hostel dengan member kolej

5 orang blogger yang korang nk tag
nida  

Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
    diana is my kakak
gigi die besar macam gergasi
kawin dengan abg lan
ada anak nama maisarah
blogger tegar

 ***beta perintahkan, sesiapa yang telah di-tag wajib menjawab***

 

9 comments:

  1. hehee aku suka bace blog diana-senyumsenyum

    ReplyDelete
  2. AMBOI..
    PAKSA NIH!
    DUSH!!DUSH!!!

    ReplyDelete
  3. salam...

    :)) gigi besar mcm gergasi...?

    :))

    ReplyDelete
  4. @sekamar rindu
    ha'a..gigi diana tu besar cam gergasi....

    ReplyDelete
  5. rajinnye menjawab tag..

    sy singgah balas di blog ni dan follow kamu.

    happy blogging! :D

    ReplyDelete
  6. thanx cik suhaiza..;)

    nnti sya jwb ye..tp lmbt cket..coz 2 minggu nie nk test...huhu

    ReplyDelete